7 tips tegen angst voor de tandarts

Bang voor de tandarts? Je bent niet de enige. Ruim een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Toch is dat niet nodig. De tandheelkunde heeft zich sterk ontwikkeld en de spookverhalen van vroeger zijn verleden tijd. Wil jij weten hoe je je angst kunt verminderen? We hebben 7 tips voor je!

7 tips om je angst voor de tandarts te overwinnen:

  1. Praat erover met je tandarts. Je bent niet de enige. Hij kan je dan beter op de behandeling voorbereiden en eventueel extra tijd voor je nemen.
  2. Laat je informeren over het soort behandelingen dat je te wachten staat, over wat er gaat gebeuren en waarom.
  3. Ben je bang voor de pijn? Sta er dan op dat je verdoofd wordt.
  4. Soms is het fijn om waar mogelijk mee te kijken tijdens de behandeling. De tandarts heeft altijd een spiegel beschikbaar.
  5. Spreek met de tandarts een teken af, zoals het opsteken van je hand, waarop de tandarts de behandeling kan stoppen. Zo heb je het gevoel dat je iets van de behandeling in eigen hand houdt.
  6. Afleiding kan vaak goed helpen. Draai bv op je telefoon je eigen muziek, waarbij je zoveel mogelijk probeert om je op de muziek te concentreren. Zo heb je minder aandacht voor de behandeling en zal een eventueel vervelend gevoel minder sterk zijn. Ook ontspannings- of ademhalingsoefeningen kunnen helpen. Evenals een fijne wachtkamer: die zorgt ervoor dat je relaxter op de stoel zit.
  7. Heeft je tandarts geen begrip voor jouw angst, schaam je dan niet en zoek desnoods een andere tandarts. Eén die uitleg geeft en begrip toont voor jou en je wensen.

Make someone smile today!

Deel op Facebook
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Stuur het door

Ook interessant:

Onzichtbare beugel steeds populairder

Goed nieuws voor mensen, die niet tevreden zijn over de stand van hun tanden. En die liever geen slotjes willen. De ontwikkelingen rondom de onzichtbare beugel zijn de afgelopen jaren hard gegaan en de resultaten zijn fantastisch. Sinds vorig jaar

Lees verder »
Axel van der Heide - Tandarts Bodegraven

Vanaf 1 maart zijn we er ook in Linschoten!

Vanaf 1 maart 2021 openen we ook onze deuren in Linschoten. We hebben een ruimte gehuurd in het gezondheidscentrum Linschoten en zijn momenteel druk bezig op de ruimte klaar te maken, zodat alle reguliere behandelingen er straks plaats kunnen vinden.

Lees verder »

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.