De gevaren van een slechte mondhygiëne

Steeds meer onderzoeken wijzen het uit: een goede mondhygiëne is van levensbelang! Een ongezonde mond verhoogt namelijk de kans op ernstige gezondheidsproblemen zoals een hartaanval, beroerte, slecht gecontroleerde diabetes en overgewicht. Ook dementie en de ziekte van Alzheimer kunnen worden ontwikkeld door een slechte mondhygiëne. Een gezonde mond is dus van levensbelang!

Hoe werkt dit dan?
Onze mond zit vol bacteriën. Dat is niet erg, zolang de mondhygiëne op orde is. Als het tandvlees echter ongezond is, vergroot dit de kans op bloeden bij het poetsen. Hierdoor krijgen bacteriën de kans om onze bloedbaan in te gaan, waardoor bijvoorbeeld de kans op een hartaanval sterk toeneemt. Bij zwangere vrouwen kunnen tandontstekingen vroeggeboorte veroorzaken.

Wat kunt u zelf doen?

  • Reinig uw gebit dagelijks goed. Poets tweemaal per dag minimaal twee minuten met fluoridetandpaste en vergeet ook niet om de ruimte tussen de tanden en kiezen goed schoon te maken.
  • Max 7 eet- en drinkmomenten per dag. Beperk uw eetmomenten tot drie hoofdmaaltijden en maximaal vier tussendoortjes. Zo blijft het aantal zuuraanvallen op het gebit beperkt.
  • Regelmatig bezoek aan uw tandartspraktijk. Inkoppertje, maar we kunnen er niet omheen. Laat uw gebit regelmatig controleren door uw tandarts en/of mondhygiënist. Indien nodig kan uw mondhygiëne dan tijdig bijgestuurd worden.

Bronnen: o.a. AD, Metro

Make someone smile today!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on email
Stuur het door

Ook interessant:

Vanaf 1 maart zijn we er ook in Linschoten!

Vanaf 1 maart 2021 openen we ook onze deuren in Linschoten. We hebben een ruimte gehuurd in het gezondheidscentrum Linschoten en zijn momenteel druk bezig op de ruimte klaar te maken, zodat alle reguliere behandelingen er straks plaats kunnen vinden.

Lees verder »

7 tips tegen angst voor de tandarts

Bang voor de tandarts? Je bent niet de enige. Ruim een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Toch is dat niet nodig. De tandheelkunde heeft zich sterk ontwikkeld en de spookverhalen van vroeger zijn verleden tijd. Wil

Lees verder »

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.