De gevaren van een slechte mondhygiëne

Steeds meer onderzoeken wijzen het uit: een goede mondhygiëne is van levensbelang! Een ongezonde mond verhoogt namelijk de kans op ernstige gezondheidsproblemen zoals een hartaanval, beroerte, slecht gecontroleerde diabetes en overgewicht. Ook dementie en de ziekte van Alzheimer kunnen worden ontwikkeld door een slechte mondhygiëne. Een gezonde mond is dus van levensbelang!

Hoe werkt dit dan?
Onze mond zit vol bacteriën. Dat is niet erg, zolang de mondhygiëne op orde is. Als het tandvlees echter ongezond is, vergroot dit de kans op bloeden bij het poetsen. Hierdoor krijgen bacteriën de kans om onze bloedbaan in te gaan, waardoor bijvoorbeeld de kans op een hartaanval sterk toeneemt. Bij zwangere vrouwen kunnen tandontstekingen vroeggeboorte veroorzaken.

Wat kunt u zelf doen?

  • Reinig uw gebit dagelijks goed. Poets tweemaal per dag minimaal twee minuten met fluoridetandpaste en vergeet ook niet om de ruimte tussen de tanden en kiezen goed schoon te maken.
  • Max 7 eet- en drinkmomenten per dag. Beperk uw eetmomenten tot drie hoofdmaaltijden en maximaal vier tussendoortjes. Zo blijft het aantal zuuraanvallen op het gebit beperkt.
  • Regelmatig bezoek aan uw tandartspraktijk. Inkoppertje, maar we kunnen er niet omheen. Laat uw gebit regelmatig controleren door uw tandarts en/of mondhygiënist. Indien nodig kan uw mondhygiëne dan tijdig bijgestuurd worden.

Bronnen: o.a. AD, Metro

Make someone smile today!

Deel op Facebook
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Stuur het door

Ook interessant:

Is tanden bleken slecht?

Wie wil ze niet: wittere tanden! Tanden bleken is daarom ook mateloos populair. Het is alleen niet zonder gevaar.  We vroegen onze tandarts Axel om meer informatie. Verschil tussen bleken bij de salon of bij de tandartsAxel: “Je hebt 3

Lees verder »

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.