Help, een wiebeltand!

Van melktand naar grote mensen tanden: het blijft bijzonder! Je kunt hier de natuur zijn gang laten gaan. Maar soms hebben kinderen last van de losse tand of kies, omdat hij of zij bang is, dat ze hem doorslikken of dat hij ’s nachts ineens weg is. Dan kun je de natuur ook een handje helpen 😉

Zit een melktandje al flink los? En wil je die er als ouder zelf uithalen? Dan is het makkelijk om een droge zakdoek of een gaasje te pakken deze op/om het tandje te leggen en voorzichtig te draaien. Trekken heeft minder effect.

Wanneer een melktandje echter weinig los zit en de nieuwe komt wat achter het te wisselen tandje door, dan is het wel zinvol om te wiebelen. Door eerder het melktandje eruit te hebben, kan door de tongdruk de nieuwe tand eerder naar voren worden geduwd in de open ruimte. Dat komt de positie van de nieuwe tand ten goede.

Wanneer een nieuwe tand ver achter het wisseltandje doorbreekt en de wisseltand geheel niet los zit dan moet de tandarts op een gegeven moment de natuur helpen en het wisseltandje trekken.

Make someone smile today!

Deel op Facebook
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Stuur het door

Ook interessant:

Axel van der Heide - Tandarts Bodegraven

Vanaf 1 maart zijn we er ook in Linschoten!

Vanaf 1 maart 2021 openen we ook onze deuren in Linschoten. We hebben een ruimte gehuurd in het gezondheidscentrum Linschoten en zijn momenteel druk bezig op de ruimte klaar te maken, zodat alle reguliere behandelingen er straks plaats kunnen vinden.

Lees verder »

Help, een wiebeltand!

Van melktand naar grote mensen tanden: het blijft bijzonder! Je kunt hier de natuur zijn gang laten gaan. Maar soms hebben kinderen last van de losse tand of kies, omdat hij of zij bang is, dat ze hem doorslikken of

Lees verder »

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.