Implantologie

Uw gebit bepaalt uw uiterlijk. Mist u tanden, wilt u een gebitsprothese die goed vast zit of heeft u andere problemen met uw gebit, dan kunnen implantaten een duurzame oplossing vormen. Implantaten zijn kunstwortels van titanium, waar een kroon, brug of kunstgebit bovenop wordt geplaatst. Met implantaten voelen uw tanden en kiezen natuurlijk aan. U heeft weer een sterk gebit en behoudt uw natuurlijke kaaklijn. Tandartspraktijk Van der Heide in Bodegraven is gespecialiseerd in implantaten.

Een goed gebit zorgt er al snel voor dat het uiterlijk van iemand als positief wordt ervaren. Dit heeft vaak ook een positief effect op de opvatting die mensen van een persoon hebben. Een slecht gebit kan ervoor zorgen dat mensen zich zelfs een negatief vooroordeel over een persoon vormen.

Het gebit wordt ook belangrijk als het niet goed functioneert, bijvoorbeeld als kauwen of bijten niet meer probleem- en pijnloos gaat. Deze irritaties kunnen ontstaan als er gaatjes in het gebit zijn of als er tanden afgebroken zijn of ontbreken.

De oplossing voor uiterlijke problemen of irritaties met het gebit kunnen implantaten zijn. Om de problemen te verhelpen moeten kunsttanden zoals een kroon, brug of overkappingsprothese geplaatst worden, op een solide basis. Dit kan een beslepen tand zijn, die afgebroken was en daarom vervangen moest worden, maar het kan ook een implantaat zijn. Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot geschroefd wordt. Het implantaat zal de functionaliteiten van een natuurlijke wortel overnemen en vormt zo een solide basis voor kroon, brug of overkappingsprothese.

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.