Kronen & bruggen

Kronen & bruggen:
Een kroon is een kapje van (metaal)porselein dat over een tand of kies geplaatst wordt met behulp van een speciaal cement. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een kroon nodig heeft:

– er is te weinig van uw oorspronkelijke tand of kies over waardoor een vulling niet meer mogelijk is
– ter versteviging van een tand of kies na een wortelkanaalbehandeling
– het corrigeren van de stand van een tand of kies
– als uw tand of kies ontsierend verkleurd is

plaatje kroon | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten

 

Als u één of meerdere tanden of kiezen mist kan er vaak een brug gemaakt worden. Op twee of meer tanden/kiezen maken we een kroon, waartussen een extra porseleinen element gemaakt wordt om het gat op te vullen. U moet voor een kroon/brug twee of drie keer terug komen. Tijdens de eerste afspraak wordt/worden de element(en) beslepen, zal er een afdruk gemaakt worden met onze scanner (happen is niet meer nodig) en wordt er een noodvoorziening gemaakt. Aan de hand van de afdruk maakt de tandtechnicus een kroon/brug. Deze wordt de tweede afspraak geplaatst. Soms wordt er een aparte afspraak gemaakt voor de afdruk. Indien nodig plaatsen we ter versteviging een stift in de wortel.

plaatje brug | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten
 
We krijgen van veel patiënten positieve reacties over het gebruik van de scanner.  Meer informatie over onze nieuwe scanner kunt u vinden via deze link

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.