Kroon op implantaat

Als een tand of kies ontbreekt of niet geschikt is voor een vulling, biedt een kroon oplossing. De kroon kan het gebit herstellen en de functionaliteit ervan teruggeven. Ook wanneer de tand of kies sterk verkleurd of misvormd is, zal een kroon het aanzien van het gebit verbeteren.

Vastlijmen over eigen tand
Bij een traditionele behandeling wordt een porseleinen kroon over een eigen tand vastgelijmd. De afgebroken tand of kies waar de kroon overheen komt, wordt eerst beslepen. Dit zorgt voor een goede pasvorm voor de porseleinen kroon. De kroon wordt vervolgens vastgelijmd op de beslepen tand.

Nadelen van kroon op eigen wortel
De eigen nog gezonde tanden en/of kiezen moeten worden beslepen, voordat er een porseleinen kroon en/of brug overheen wordt geplaatst. Soms blijkt dat de eigen wortels niet gezond genoeg meer zijn om een stabiele basis te vormen voor de kroon en/of brug. Er moet weer naar een nieuwe oplossing gezocht worden.

Kroon op een implantaat
De kroon wordt op een implantaat, die vastgegroeid is in het kaakbot, vastgeschroefd. De natuurlijke wortel is vervangen door een kunstwortel, het implantaat. Het plaatsen van een implantaat is geen grote ingreep, die bij de tandarts implantoloog bij u in de buurt uitgevoerd kan worden.

 
kroon op implantaat stap 1 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten
kroon op implantaat stap 2 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten
kroon op implantaat stap 3 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten
kroon op implantaat stap 4 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten

Voordelen van een implantaat
Een implantaat kent vele voordelen. Omdat het implantaat gemaakt is van titanium zal het lichaam het implantaat niet afstoten. De kroon op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. Uw kaak zal niet slinken (in hoogte en dikte afnemen) en uw kaak behoudt zijn eigen contour. Dit geeft zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.

Kosten kroon op implantaat
Lees alles over de kosten van een kroon op een implantaat en de bijhorende vergoedingen van de zorgverzekeraar.

 

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.