Meerdere ontbrekende tanden

Als er in het gebit meerdere tanden ontbreken, kan een brug oplossing bieden. Het gevolg van ontbrekende tanden kan zijn dat andere tanden scheef gaan staan of uitgroeien. Bovendien kan dit leiden tot tandvleesaandoeningen en kaakgewrichtsklachten. Het plaatsen van een brug voorkomt deze problemen en levert een verbetering aan het uiterlijk van het gebit.

Vastlijmen over de eigen tanden

Net als bij een kroon is de traditionele behandeling van een brug het vastlijmen van de brug op de natuurlijke tanden of kiezen. Een brug vult de ontbrekende tanden en of kiezen op. Dit wordt gedaan door met de aangrenzende tanden een verbinding te leggen. De onderliggende tanden worden beslepen, zodat de brug erop vastgelijmd kan worden. Op deze manier zit de brug vast.

Nadelen van een brug over eigen wortels

De eigen nog gezonde tanden en of kiezen moeten worden beslepen om de porseleinen brug op te plaatsen. Soms blijkt achteraf dat de eigen wortels niet gezond genoeg meer zijn om een stabiele basis te vormen voor de brug. Een gevolg hiervan is dat er weer naar een nieuwe oplossing gezocht moet worden.

Brug op een implantaat

Ook bij het plaatsen van een brug kan een implantaat helpen. Het implantaat biedt een betere en veiligere basis voor de brug. Door in het kaakbot kunstwortels te schroeven, kan de brug vast gemaakt worden. Hierdoor loopt u geen gevaar dat de aangrenzende tanden beschadigd (beslepen) worden. Met de implantaten behoudt de brug de kracht en sterkte die u gewend was van uw natuurlijke tanden.

brug op implantaten stap 1 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten
brug op implantaten stap 2 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten
brug op implantaten stap 3 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten
brug op implantaten stap 4 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten

Voordelen van een implantaat
Een implantaat kent vele voordelen. Omdat het implantaat gemaakt is van titanium zal het lichaam het implantaat niet afstoten. De brug op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. Uw kaak zal niet in slinken (in hoogte en breedte afnemen) en u uw kaak behoudt zijn eigen contour. Dit geeft zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.

Kosten brug op implantaat

Lees meer over de kosten van een brug op een implantaat en de bijhorende vergoedingen van de zorgverzekeraar.

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.