Onbezorgd op vakantie!

De vakantie staat voor de deur. Heerlijk ontspannen, lekker tot rust komen. Uw mond heeft alleen helaas geen vakantie. Een ijsje, een extra colaatje, met regelmaat een cocktail (te veel ;)). Daarom wat tips om ook in de vakantie een gezonde en frisse mond te houden

 1. Voorbereiding
  Check voor vertrek je verzekering nog even. Wordt tandzorg wel of niet gedekt? Vaak valt het onder je reisverzekering. Maar er zijn verzekeraars die een maximaal bedrag vergoeden. Dan kun je alsnog voor vervelende verrassingen komen te staan. In sommige landen is tandheelkunde goedkoper, maar in landen als Italië en de VS kan het bedrag flink oplopen.
 2. Elke dag een klein moment van aandacht voor de mond.
  In de vakantie zit je in een ander ritme. Uitslapen, later eten. Tandenpoetsen schiet er dan gemakkelijk bij in. Een paar weken je mond iets minder verzorgen is echt niet erg. Maar probeer elke dag 1 moment te kiezen (bij voorkeur in de avond), waarbij je je tanden even goed poetst, stokert en ragert.
 3. Cocktailprikker is geen tandenstoker
  Het is verleidelijk, op het terras met het prikkertje even wat tussen je tanden weghalen. Maar gebruik deze nóóit. Door de ronding kun je niet goed bij je tanden en kiezen komen. Je beschadigt er alleen je tandvlees maar mee.
 4. Na het overgeven niet meteen tandenpoetsen
  Het is zo verleidelijk. Meteen tandenpoetsen als je in de ochtend (na dat ene biertje teveel) helaas moet overgeven. Toch kun je dit beter niet doen. Met het overgeven komen er zuren mee. Deze tasten je tandglazuur aan, waardoor het brozer wordt. Als je dan meteen gaat poetsen, ontstaan er sneller gaatjes. Je kunt beter na het spugen je mond alleen spoelen met water.
 5. Kiespijn in het buitenland
  Gelukkig komt het maar heel weinig voor. Maar mocht je toch kiespijn hebben, dan is het wel handig als je dit in de lokale taal kunt zeggen. Daarom hebben we een handige lijst vertalingen voor je gevonden: Op vakantie? Je zal maar een tandarts nodig hebben (allesoverhetgebit.nl)

We wensen je een heerlijke vakantie toe!

Bron: allesoverhetgebit.nl

Make someone smile today!

Deel op Facebook
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Stuur het door

Ook interessant:

Help, een wiebeltand!

Van melktand naar grote mensen tanden: het blijft bijzonder! Je kunt hier de natuur zijn gang laten gaan. Maar soms hebben kinderen last van de losse tand of kies, omdat hij of zij bang is, dat ze hem doorslikken of

Lees verder »

7 tips tegen angst voor de tandarts

Bang voor de tandarts? Je bent niet de enige. Ruim een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Toch is dat niet nodig. De tandheelkunde heeft zich sterk ontwikkeld en de spookverhalen van vroeger zijn verleden tijd. Wil

Lees verder »

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.