Prothese (kunstgebit) & frame

Als u geen tanden en kiezen meer heeft, zal er een volledige prothese (kunstgebit) aangemeten moeten worden. Een prothese bestaat uit een basis van roze kunststof en porseleinen/kunststof tanden en kiezen. Er zal een reeks afspraken gemaakt worden, steeds met minimaal een week ertussen om de prothese zo nauwkeurig mogelijk te maken.

prothese | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten

 

Als u meerdere tanden of kiezen mist en het is niet mogelijk om een brug te maken, kan er een frame gemaakt worden. Dit is een gedeeltelijke prothese met een kunststof en metalen basis met vervangende tanden/kiezen van porseleinen of kunststof. Het frame blijft op z’n plaats door metalen `ankers’ die steun hebben aan uw eigen tanden of kiezen. Zowel een prothese als frame zijn uitneembaar. `s Nachts doet u ze uit en bewaart u ze in een bakje met water.

frame | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten

Een alternatief voor een prothese is een implantaat. Onze praktijk is gespecialiseerd in deze techniek. Klik hier voor meer informatie.

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.