Is tanden bleken slecht?

Wie wil ze niet: wittere tanden! Tanden bleken is daarom ook mateloos populair. Het is alleen niet zonder gevaar.  We vroegen onze tandarts Axel om meer informatie.

Verschil tussen bleken bij de salon of bij de tandarts
Axel: “Je hebt 3 opties om je tanden te laten bleken. Via een online bleeksetje, bij de bleeksalon of bij de tandarts of mondhygiënist. Het verschil zit hem in het % waterstofperoxide dat gebruikt mag worden. Tandartsen mogen met 6% waterstofperixode bleken. Terwijl de thuisbleeksetjes en de bleeksalons maar met 0,1% mogen bleken. Met dit lage % kun je eigenlijk niet goed bleken, maar maak je hooguit je tanden wat meer schoon. En het bereikte resultaat verdwijnt weer snel.”

Naast waterstofperoxide wordt er bij salons ook met baking soda gewerkt, wat een schurend effect heeft. Je tanden worden er zeker witter van, maar langdurig gebruik kan het tandglazuur aantasten.

Ook zijn niet alle tanden geschikt om te bleken. Als het tandvlees ontstoken is of je tandhals bloot ligt, is het niet verstandig om te bleken. Ook als je veel vullingen in je voortanden hebt, heeft bleken weinig zin. De vullingen kleuren namelijk niet mee. De juiste indicatie kan eigenlijk alleen de tandarts of mondhygiënist stellen.

Hoe werkt tanden bleken?
Eerst wordt er een afdruk gemaakt, waarmee een malletje voor je tanden wordt ontwikkeld. Dit malletje krijg je mee naar huis, samen met bleekgel. Het bleken doe je in de nacht, net zo lang tot je het gewenste effect hebt bereikt. De gel onttrekt op een veilige manier te kleurstoffen uit je tand. Zo worden ze vanzelf witter!

Make someone smile today!

Deel op Facebook
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Stuur het door

Ook interessant:

Onbezorgd op vakantie!

De vakantie staat voor de deur. Heerlijk ontspannen, lekker tot rust komen. Uw mond heeft alleen helaas geen vakantie. Een ijsje, een extra colaatje, met regelmaat een cocktail (te veel ;)). Daarom wat tips om ook in de vakantie een

Lees verder »
Axel van der Heide - Tandarts Bodegraven

Vanaf 1 maart zijn we er ook in Linschoten!

Vanaf 1 maart 2021 openen we ook onze deuren in Linschoten. We hebben een ruimte gehuurd in het gezondheidscentrum Linschoten en zijn momenteel druk bezig op de ruimte klaar te maken, zodat alle reguliere behandelingen er straks plaats kunnen vinden.

Lees verder »

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.