Wortelkanaalbehandeling

Als u kiespijn heeft door een wortel- of wortelpuntontsteking is er een wortelkanaalbehandeling nodig. Soms ontdekt de tandarts bij toeval een pijnloze ontsteking op een foto of in de mond, ook in dit geval is het noodzakelijk een wortelkanaalbehandeling uit te voeren.

In iedere tand of kies bevindt zich een holte, waar normaliter gezonde zenuwen en bloedvaten in zitten. Bij een wortelkanaalbehandeling reinigt de tandarts deze holte. Eerst maken we een opening om bij de holte te komen. Vervolgens maken we de holte schoon met vijltjes en een spoelmiddel. Als laatste vullen we het wortelkanaal met een rubberachtig materiaal en vullen we de kies zelf ook weer. Dit alles gebeurt uiteraard onder lokale verdoving.

Over de betreffende tand of kies plaatsen we een rubberen lapje (de zgn. cofferdam) om zo schoon mogelijk te kunnen werken. Indien nodig voeren we de behandeling onder een microscoop uit.

plaatje wortelkanaalbehandeling1 | Tandartspraktijk Van der Heide | Uw tandarts in Bodegraven en Linschoten

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.