Zeven goede voornemens voor gezonde tanden

  1. Vervang uw tandenborstel regelmatig: als de haartjes scheef gaan staan of in ieder geval elke drie maanden.
  • Beperk het aantal eetmomenten tot 7x per dag. Zo beperkt u de aantasting van de tanden en dus het ontstaan van gaatjes.
  • Poets 2x per dag: in de ochtend en voor het slapen gaan. Eet of drink na het avondpoetsen niets meer behalve water.
  • Maak elk half jaar een afspraak bij uw tandarts. Maak van de gelegenheid gebruik om hetzelfde te doen voor uw partner en kinderen. Die is afhankelijk van de leeftijd gratis.
  • Neem uw kind als het 1 jaar is mee met uw afspraak. Zo raakt het op jonge leeftijd vertrouwd met de tandarts. Dit voorkomt angst op latere leeftijd.
  • Rager of stook uw tanden 1x per dag. Maak hiermee de ruimtes tussen uw tanden schoon. Zo voorkomt u gaatjes en ontstoken tandvlees.

Kies de juiste tandpasta. Houd hierbij rekening met de leeftijd en mogelijke tandproblemen, zoals gevoelige tanen. Check vooral het fluorgehalte. Dit is een belangrijk ingrediënt om gaatjes te voorkomen.

Make someone smile today!

Deel op Facebook
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Stuur het door

Ook interessant:

Is tanden bleken slecht?

Wie wil ze niet: wittere tanden! Tanden bleken is daarom ook mateloos populair. Het is alleen niet zonder gevaar.  We vroegen onze tandarts Axel om meer informatie. Verschil tussen bleken bij de salon of bij de tandartsAxel: “Je hebt 3

Lees verder »

Onze website gebruikt cookies om optimaal te kunnen functioneren en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. U leest er meer over op onze privacy pagina.